Artikler

Beskytt din investering: Antirustbehandling

1. august 2023

 

Beskytt din investering: Antirustbehandling – Nøkkelen til en langvarig bil i Norske forhold 

Norske forhold er krevende. Med veisalt, temperatursvingninger og ekstreme værforhold, utsettes våre kjøretøy for en tøff prøvelse. Bilprodusentene gjør tiltak for å bygge biler som tåler de fleste forhold, men dessverre er dette ikke tilstrekkelig for de krevende norske forholdene. Heldigvis er det en løsning – Antirustbehandling. Kepler, stolt medlem av Norsk Antirustforening, er eksperter på området og tilbyr et oppfølgingsprogram med garanti opp til 15 år.

Hvorfor er antirustbehandling så viktig? 

Biler er store investeringer, og for de fleste av oss er de en uunnværlig del av hverdagen. Vi forventer at bilene våre skal vare lenge, men når de stadig utsettes for de barske norske forholdene, blir de utsatt for en konstant påkjenning. Veisalt er en av de største synderne i denne sammenhengen. Selv om veisalt gjør veiene tryggere, kommer det med en høy pris – rust. Rustangrep kan føre til alvorlige skader på bilens karosseri, understell, bremser og utslippssystemer, og over tid vil det svekke strukturen til bilen betydelig. 

Norske temperatursvingninger er også en utfordring. Fra iskalde vintre til varme somre, utsettes bilene for dramatiske endringer i temperatur og fuktighet, noe som øker risikoen for rustdannelse betraktelig. 

Fabrikantenes forsøk på rustbeskyttelse er ikke nok 

Det er sant at bilprodusenter gjør en innsats for å beskytte bilene mot rust. Moderne biler blir behandlet med forskjellige beskyttelsesmetoder på fabrikken, men disse tiltakene er utilstrekkelige for å møte de utfordrende forholdene i Norge. Rust kan utvikle seg i skjulte områder som ikke blir nådd av fabrikantenes rustbeskyttelse, og over tid kan dette føre til kostbare reparasjoner og i verste fall forkorte bilens levetid betydelig.  

 

Dette sier den norske importøren av Hyundai om understellsbehandling, når spurt om bilene deres får behandling utover fabrikkstandard:  

“Absolutt.Vi behandler alle biler når de ankommer landet med Mercasol. Omfanget varierer litt fra biltype til biltype, men vi følger rådene vi får fra vår ekspertpartner [Norsk Antirustforening].” 

 

Antirustbehandling – Investeringen som lønner seg 

For å sikre at din bil står imot de norske forholdene og beholder sin verdi over tid, er antirustbehandling en nødvendighet. Kepler Bilservice er eksperter på rustbeskyttelse og medlem av Norsk Antirustforening, som er et kvalitetsstempel innen rustbehandling. Med godkjente sprøytemønstre og oppfølgningsprogram, vet våre erfarne teknikere nøyaktig hva som kreves for å gi din bil den beste beskyttelsen mot rust. 

Ved å benytte seg av den avanserte antirustbehandlingen hos Kepler Bilservice, blir bilen din grundig behandlet med spesialiserte rustbeskyttelsesprodukter. Disse produktene beskytter bilens mest utsatte deler mot rust, og gir en ekstra sikkerhet for at din investering varer lenger. 

Oppfølgningsprogram med garanti – En trygghet for fremtiden 

Gjennom Norsk Antirustforenings oppfølgningsprogram med garanti opp til 15 år, kan du være trygg på at din bil er i de beste hender og at rustbeskyttelsen opprettholdes og jevnlig vedlikeholdt gjennom bilens levetid. Med jevnlige inspeksjoner og oppfølging fra Kepler Bilservice, vil din bil være godt rustet til å møte de utfordrende norske forholdene og sikre at din investering varer lenger. 

Dette sier den norske importøren av Peugeot om understellsbehandling, når spurt om bilene deres får behandling utover fabrikkstandard: 

“Ja, alle personbiler fra 2014, noen enda tidligere. De får understellsbehandling og hulromsbehandling. Tynnstoff i hulrom, tjukkere på understell, samt tjukkstoff i hjulbuer for å tåle mye juling. Alt fra Mercasol.” 

Konklusjon 

Dagens biler er ikke laget for å tåle norske forhold uten ekstra beskyttelse. Veisalt, temperatursvingninger og ekstreme værforhold kan skape rustdannelse og redusere bilens levetid betraktelig. Som medlem av Norsk Antirustforening, tilbyr vi godkjente antirustbehandlinger og et oppfølgningsprogram med garanti opp til 15 år. Med vår ekspertise og en god oppfølgningsplan har vi gleden av å levere et antirustprogram du kan stole på, selv under de mest krevende norske forhold. 

 

Arkiv